10 mei (Gierle) – 17 mei (Merksplas) – 24 mei (Geel-Zammel) – 7 juni (Duffel)

Op vier vrijdagavonden in mei en juni organiseert de provincie Antwerpen de tiende editie van Jong in Oud – Jong talent in een monument. Op vier minder bekende, historische locaties verspreid over de hele provincie trakteren vier jonge, beloftevolle ensembles hun publiek op klassiek of eigen werk. Artiesten van morgen tonen dus vandaag hun muzikale kunnen in gebouwen van gisteren! Het publiek kan de concerten gratis en zonder reservatie bijwonen.

 Gedeputeerde voor Cultuur Luk Lemmens is alvast lovend: “De provincie Antwerpen wil een belangrijke rol spelen bij de ontplooiing van haar muzikaal talent. Zowel de muzikanten als de prachtige historische locaties krijgen een unieke kans om te schitteren. Jong in Oud vermijdt al tien jaar de platgetreden paden en neemt de liefhebber mee doorheen de provincie Antwerpen voor een unieke muzikale en culturele belevenis.”

Craeghs Quartet in de Rooienkapel in Gierle

Vrijdag 10 mei – 20 uur

De Rooienkapel in Gierle, gesticht in de 16de eeuw en beschermd als monument bij ministerieel besluit in 2004, vormt het decor voor het eerste optreden. De vier pittige dames van het Craeghs Quartet weten gewapend met viool, altviool, cello en hobo verschillende stijlen aan te bieden, zodat de luisteraar een tocht doorheen de muziekgeschiedenis kan maken aan de hand van een boeiend repertoire.

Teyatá Duo in de Onze-Lieve-Vrouw Kapel Molenzijde in Merksplas

Vrijdag 17 mei – 20 uur

In de kapel van de Molenzijde, een mooi product van de volksdevotie in de Noorderkempen, geeft het Teyatá Duo een intiem optreden. Met hun twee verschillende karakters en gitaren weten An en Jan een heerlijke mengelmoes van klanken en muziek over te brengen. Deze avond staat gegarandeerd garant voor een unieke ervaring.

Kugoni Trio in de Sint-Laurentiuskerk in Geel-Zammel

Vrijdag 14 mei – 20 uur

Het Kugoni Trio, bestaande uit een saxofoon, piano en viool, treedt op 24 mei op in Geel-Zammel. Deze drie jonge musici zullen in de 19de-eeuwse Sint-Laurentiuskerk hun bijdrage leveren aan het neogotische ‘totaalkunstwerk’, dat sinds 2009 beschermd is als monument. Hun muziek: energievolle kamermuziek, verrassend klassiek en fris 20ste- en 21ste-eeuws repertoire.

Houtblaaskwintet Conservatorium Antwerpen in de Kloosterkapel in Duffel

Vrijdag 7 juni – 20 uur

Tot slot spelen de getalenteerde muzikanten van het Houtblaaskwintet Conservatorium Antwerpen op 7 juni in de Kloosterkapel in Duffel. Deze combinatie van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn laten een frisse en energieke wind waaien doorheen het klassieke repertoire voor houtblaaskwintet.

Het volledige programmaboekje met meer informatie over de historische locaties en de ensembles kun je downloaden op de website van de provincie Antwerpen.